Osiguravanje

GridGrid
Klizač LOCKER

Klizač LOCKER

9 240.00rsd

Klizač za sprečavanje pada i radno pozicioniranje. Za užad prečnika 11mm. Kočnica za blokiranje u odgovarajućoj poziciji. Nazubljeni delovi ne dolaze u kontaksa užetom. Slobodno kliza po užetu. Sistem za otpuštanje u slučaju opterećenja.

Desender SIR

Desender SIR

16 680.00rsd

Multifunkcionalna sprava za spuštanje i pozicioniranje na užetu sa duplim sistemom kočenja (double stop-antipanik funkcija). Brzina spuštanja kontroliše se metalnom ručkom. Služi za spuštanje, pozicioniranje i podešavanje dužine užeta prilikom rada na krovovima i ivicama.

Akcija
Desender SIRIUS

Desender SIRIUS

30 000.00rsd
24 000.00rsd
Dodaj u korpu
Desender SIRIUS

Desender SIRIUS

30 000.00rsd 24 000.00rsd

SIRIUS spaja prednosti najboljih desendera u industrijskim i spasilačkim aplikacijama u izuzetno kompaktan dizajn - za bolje rukovanje i dug radni vek.
SIRIUS savršeno leži u vašoj ruci. Ručica s automatskim vraćanjem ima posebno mali radijus kretanja tako da možete raditi brzo, precizno, udobnije i sigurnije. Tokom umetanja užeta, koje je intuitivno i jednostavno, karabiner na pojasu može ostati povezan sa uređajem. Trasu užeta osmislili smo tako da je zaštićena od uvijanja i savijanja, te od prekomjernog trošenja. SIRIUS je razvijen za dugotrajnu upotrebu u najtežim uslovima. Zato je napravljen do 100 % metala - bez ranjivih sintetičkih mrlja. Najbolja ergonomija i dug radni vek u najkompaktnijem obliku. Izuzetno rukovanje zahvaljujući kompaktnom dizajnu i intuitivnoj ruti užeta. Dugotrajan i čvrst: 100% metal. Funkcija automatskog zaključavanja je poboljšana.

Desender GIANT

Desender GIANT

27 360.00rsd

Inovativni višenamjenska spuštalica razvijena je kako bi zadovoljio zahteve najzahtevnijih stručnjaka u ovoj oblasti. Patentirani unutrašnji mehanizam kombinuje se sa robusnom konstrukcijom i naprednom ergonomijom za izuzetnu kontrolu čak i pri velikim opterećenjima (do 250 kg za scenarije za dve osobe).
Pored svoje primarne funkcije kao spuštač, Giant je takođe sertifikovan za upotrebu kao uređaj za zaustavljanje pada (tj. tokom prenosa užeta), takođe za kao sigurnosni uređaj za penjanje sa glatkim klizanjem prema gore, što ga čini najrasprostranjenijim sertifikovani alat za užad te vrste. Pokretna poluga ima sistem protiv panike koji zaključava uže i zaustavlja spuštanje u slučaju prevelikog pritiska na ručicu od strane korisnika, kao i dodatni položaj zaključavanja tako da radnik ne mora da veže uređaj.
Spoljno dugme se može koristiti za držanje brega otvorenog, omogućavajući užetu da lako klizi u situacijama sa ograničenim opterećenjem ili bez njega.Uređaj se može otvoriti za umetanje ili uklanjanje užeta bez uklanjanja karabinera (ovo pomaže u sprečavanju mogućnosti ispuštanja uređaja). Veliki otvor za pričvršćivanje omogućava umetanje drugog karabina čineći dve ploče neotvarajućim.

Desender DRUID

Desender DRUID

20 724.00rsd

Lagana, kompaktna sprava za spuštanje sa automatskim kočenjem užeta. Dizajnirana za polustatična užad u rasponu od 10-11 mm. Zaštićena funkcija protiv panike u ručici ponovo se aktivira ako se ručica povuče predaleko gde bi to moglo dovesti do nesigurnih brzina spuštanja. Kućište i poluga izrađeni su od robusne legure aluminijuma. Mehanički delovi su izrađeni od precizno livenog nerđajućeg čelika. Unutrašnji mehanizam i brega za zaključavanje koriste patentirani dizajn za glatko delovanje na užetu koji sprečava brzo habanje i apsorbuje energiju od malih udara uz malu količinu proklizavanja užeta. Glatko delovanje na užetu takođe omogućava Druidu da dobro funkcioniše za uspon po užetu. Brega se može deaktivirati pomoću okidača kako bi se omogućilo brzo klizanje užeta u situacijama bez opterećenja ili ograničenog opterećenja.

TURBOFOOT – Foot ascender

TURBOFOOT – Foot ascender

9 600.00rsd

Zakačite ove mini uspinjače na noge i penjte se s većom lakoćom nego što ste ikada zamislili. Zaštićeni valjci postavljeni su tako da se smanjuje opasno habanje uređaja gde konopac ima tendenciju da se trlja o telo kod tradicionalnog uspona.i tako se osigurava glatko delovanje i duži vek užeta. Zupčasti breg je završen posebnim tretmanom protiv habanja i ima odvodne rupe koje sprečavaju nakupljanje blata i peska. Inovativni dizajn kaiša obezbeđuje sigurno prileganje bilo kojoj vrsti čizama ili cipela i poravnava trake u smeru sila koje se primenjuju za optimalnu udobnost i efikasnost. Zaštićeni valjci takođe omogućavaju da se Turbofoot montira kao remenica za zaključavanje za lagani transport sa maksimalnim opterećenjem od 50 kg. (NAPOMENA: Ova konfiguracija nije namenjena za izvlačenje ili pričvršćivanje tela).

TURBOCHEST

TURBOCHEST

9 960.00rsd

Revolucionarno uzdizanje na grudima koje sadrži dva vlasnička valjka za glatko povezivanje sa užetom. Ovo ne samo da pomaže u efikasnosti penjanja čineći klizanje prema gore mnogo glatkijim. Takođe smanjuje opasno habanje uređaja gde konopac ima tendenciju da se trlja o telo tradicionalnog uspona. Savršeno profilisano zatvaranje drži konopac u liniji sa telom uređaja i valjcima kako bi sprečio da konopac pobegne iz uređaja tokom tesnih klatna i poprečnih prečnika. Rupe za samočišćenje na telu i na brežuljku sprečavaju nakupljanje peska i prljavštine. Deblje ploče kućišta i oblikovana tačka povezivanja smanjuju habanje uređaja uzrokovano pomeranjem između uređaja i konektora (posebno kada se koriste sa čeličnim konektorima). Ovo takođe održava uređaj više u skladu sa telom tokom upotrebe. Mehanizam za otvaranje je jednostavan i siguran s mogućnošću zaključavanja uređaja radi lakšeg pričvršćivanja i uklonjivim kabelom koji olakšava rad dok nosite rukavice. Zaštićeni valjci takođe omogućavaju da se Turbochest montira kao remenica za zaključavanje za laki transport sa maksimalnim opterećenjem od 50 kg, 110 lbs. NAPOMENA: Ova konfiguracija nije namenjena za izvlačenje ili pričvršćivanje tela.
Standardi:
- EN 12841/B za polustatična užad u rasponu od 10 do 13 mm.
- EN 567 za polustatična i dinamička užad u rasponu od 8 do 13 mm.

SOLO 2

SOLO 2

7 800.00rsd

Kompaktni uzlazni vrh sa lakim ergonomskim dizajnom koji ga čini veoma lakim za upotrebu. Savršen za uzdizanje, verifikovan za prelazak, a može se koristiti i u sistemima blokiranja i hvatanja. Donja rupa je oblikovana za optimalno pozicioniranje karabinera, dok gornja rupa odgovara sigurnosnom karabineru za pričvršćivanje užeta. Zupčasti breg je završen posebnim tretmanom protiv habanja i ima odvodne rupe koje sprečavaju nakupljanje blata i peska. Mehanizam za otvaranje je jednostavan i siguran s mogućnošću zaključavanja uređaja otvorenog radi lakšeg pričvršćivanja i uklonjivim kabelom koji olakšava rad dok nosite rukavice. Telo od legure aluminijuma,

Malpa LIFT

Malpa LIFT

8 040.00rsd

Penjalica za siguran i gladak uspon. Izuzetno široka ručka i mesto za pričvršćivanje za dva karabinera olakšavaju rad.

Grudna penjalica CAM CLEAN

Grudna penjalica CAM CLEAN

7 200.00rsd

Kompaktno i lagano grudna penjalica za siguran i gladak uspon, spašavanje i posebne tehnike rada na užetu.

SHUTTLE

SHUTTLE

2 040.00rsd

Jedan uređaj za više funkcija koji nudi maksimalnu svestranost. Ima žljebove dizajnirane i oblikovane da obezbede jednako trenje i za tanka i za debela užad. Kada se spuštate odozgo, „režim vodiča“ vam omogućava da pod kontrolom stavite jednog ili dva penjača. Za spuštanje ima malu sekundarnu rupu u koju možete pričvrstiti karabiner.

Osmica "rogata" RESCUE FIGURE EIGHT

Osmica "rogata" RESCUE FIGURE EIGHT

3 720.00rsd

Osmica od aluminijumske legure za rad sa užadima od 8 do 13mm.

Unesite reci i pritisnite Enter za pretragu