PETZL

GridGrid
Zigzag

Zigzag

36 600.00rsd

Mehanički prusik za arboriste. ZIGZAG mehanički prusik omogućuje nesmetano i učinkovito kretanje koristeći klasični sistem koturača. Kada se razvuče sistem prstenova uređaj se automatski blokira na užetu. Sistem povezanih prstenova pruža precizan i tečan hod. Koturača s kugličnim ležajevima garantuje brzinu i jednostavnost rukovanja. Čelična konstrukcija garantuje veliku izdržljivost. Može se koristiti s dvostrukim ili jednostrukim užetom zahvaljujući pomoćnoj kočnici CHICANE koja pruža dodatno trenje prilikom spuštanja i KNEE ASCENT kompletu koji olakšava uspinjanje po užetu. Gornja tačka za ukopčavanje koristi se kod rada s dvostrukim užetom ili s CHICANE dodatkom prilikom rada na jednostrukom užetu.
Ima dodatno mesto za ukopčavanje ZILLON sigurnosnog užeta.

ARTIKAL TRENUTNO NEMAMO NA STANJU
Pojas ASTRO BOD FAST

Pojas ASTRO BOD FAST

68 880.00rsd

Udoban pojas za pristup užetom. Sa integrisanom grudnom penjalicom CROLL L, ASTRO BOD FAST pojas dizajniran je za bolju efikasnost i udobnost prilikom pristupa užetom. Trbušna tačka za ukopčavanje je otvoriva i omogućuje jednostavno postavljanje opreme (hvataljka za uže, sigurnosno uže, klupica i sl). Široki, polu-kruti opasač i nožne gurtne pružaju posebnu potporu i udobnost. Obloženi su i obrubljeni vazdušastom penastom podstavom koja olakšava dugotrajan boravak u pojasu. Brzo postavljanje pojasa s DoubleBack automatskim kopčama. Jednostavna i pregledna organizacija alata i opreme pomoću omči i mesta za postavljanje CARITOOL (držač za alat) i TOOLBAG (torbe za alat).

Desender I’D EVAC

Desender I’D EVAC

41 200.00rsd

I’D EVAC spuštalica / kočnica namijenjena za spuštanje tereta. Posebno oblikovana drška za efikasniju kontrolu pri spuštanju tereta sa sidrišta.

Integrisana anti-panic funkcija i anti-error hvataljka smanjuju mogućnost ljudske greške. AUTO-LOCK sistem omogućuje automatsko blokiranje užeta bez manipulisanja drškom ili iskopčavanja uređaja. Jednom kad je zaključano, uže se može izvaditi bez manipuliranja ručkom. Sigurnosna vrata omogućuju postavljanje užeta dok je uređaj ukopčan na sidrištu.

Koturača TWIN RELEASE

Koturača TWIN RELEASE

61 200.00rsd

Dvostruka koturača sa kočnicom. Za izradu sistema za podizanje 4:1. Twin relese je dio sistema za podizanje i spuštanje u skučenim pristorima, za tehničko spasavanje ili manipulaciju teških tereta. Profilirani bubanj na koturači povećava trenje i olakšava podizanje. Ergonomska ručica pojednostavljuje oslobađanje blokirane sprave. Okretni karabiner usmjeruje opterećenu spravu u idealnu poziciju prilikom dizanja ili spuštanja, pa se u njega mogu staviti užad ili gurtne bez dodatnih karabinera.

Rotaciono sidrište SWIVEL OPEN

Rotaciono sidrište SWIVEL OPEN

13 320.00rsd

Petzl SWIVEL OPEN rotirajući međuelement s ležajem sa velikim otvorom za dodavanje sajle, užeta, pupkovine, koturače i drugih sprava. Sprečava preplitanje užeta.

Šlem VERTEX VENT

Šlem VERTEX VENT

13 980.00rsd

Zahvaljujući CENTERFIT i FLIP&FIT sistemu, VERTEX šlem je vrlo udoban za korišćenje i odlično prijanja na glavu.

Ventilirajući otvori za bolji protok vazduha i ugodniji boravak na višim temperaturama.

Mogućnost postavljanja više dodataka: vizir, zaštita za vizir, antifon, naglavna lampa, vizir za rad na stablu.

ARTIKAL TRENUTNO NEMAMO NA STANJU
Nožna gurtna FOOTAPE

Nožna gurtna FOOTAPE

3 084.00rsd

Nožna gurtna je podesiva i predviđena je za korišćenje sa malpom za penjanje uz uže. Deo za stopalo je otporan na habanje.

Obuhvatno uže GRILLON 3m

Obuhvatno uže GRILLON 3m

23 880.00rsd

Podesivo sigurnosno uže sa produžetkom za sigurnosno pozicioniranje, rad na krovu, kao i rad na kosim površinama. Dužina se može vrlo precizno prilagoditi svakoj potrebi za udobno korištenje na radnom mestu.
Može se koristiti na dva načina. Na bočnim tačkama pojasa gde korisnik radi na visini i stoji na nekom objektu. Ovaj način osigurava bolju raspodelu opterećenja na pojasu. Drugi način kada je na trbušnoj tački za ukopčavanje na pojas i gde se sidrište nalazi iznad korisnika. Težina je raspoređena na pojas i nožne gurtne.
Ušiveni završeci sa plastičnom zaštitom na oba kraja užeta drže karabiner u poziciji i čuvaju uže od habanja.

Malpa ASCENSION

Malpa ASCENSION

9 240.00rsd

Malpa ASCENSION je ergonomski oblikovana kako bi njeno korišćenje bilo lakše i udobnije, čak ukoliko koristite i rukavice. Donja rupa je većih dimenzija za lako kačenje dva karabinera, jedan za kačenje na pojas i drugi za nožnu gurtnu. Penjalica ima zupce koji se sami čiste, što omogućuje rad u svim uslovima (led, blato i sl.).

Grudna penjalica CROLL L

Grudna penjalica CROLL L

8 640.00rsd

CROLL L grudna penjalica za pristup užetom je jako jednostavana za otvaranje i postavljanje užeta. Mesta za ukopčavanje osiguravaju efikasno pozicioniranje prilikom uspona. Predviđena je za korišćenje na užadima prečnika od 8mm do 13 mm. Hvataljka za uže je integrisana u telo penjalice i onemogućuje preplitanje užeta. Penjalica ima zupce koji se sami čiste, što omogućuje rad u svim uslovima (led, blato i sl.). Hvataljka izrađena od nehrđajućeg čelika ima bolju otpornost na koroziju.

MAESTRO S

MAESTRO S

71 077.00rsd

MAESTRO S je spuštalica dizajnirana za tehničko spašavanje. Olakšava manipulaciju teškim teretom, kod spuštanja i kod podizanja; može se koristiti u primarnom sistemu, kao i u sistemu za osiguravanje. Upravo ta raznolikost omogućuje spasicima da se prilagode bilo kakvoj situaciji na koju mogu naići prilikom spašavanja.

Ergonomska ručka i integrisano kočenje omogućavaju lako kontroliranje spuštanja. Prelazak sa spuštanja na podizanje je trenutan, bez potrebe prebacivanja tereta na pomoćni sistem. Integrirsana koturača sa blokerom ima kolo velikog promera postavljeno na zapečaćene kuglične ležajeve, što osigurava odličnu učinkovitost podizanja.

Sistem AUTO-LOCK automatski zaključava uže kad se ručka ne koristi. Višak užeta može se provlačiti i kroz zaključanu spravu, bez manipulisanja ručkom. Postavljanje užeta je brzo i jednostavno zahvaljujući oznakama na spravi.

Desender STOP

Desender STOP

19 200.00rsd

Nova Petzl STOP – spuštalica sa pomoći pri kočenju. Koristi se za uže od 8,5 do 11mm. Poboljšana kontrola prilikom spuštanja i jednostavnije upravljanje užetom.

Unesite reci i pritisnite Enter za pretragu